Hulploketten

Op deze site vinden jullie als ouders belangrijke contactgegevens voor vragen rond logeren in de buurt en vakanties met een ziek kind.

Hulp bij logeeropvang regelen
Hulp bij logeeropvang regelen

Hulp nodig? De CZ HulpWijzer wijst jou de weg. Via het thema ‘vervangende mantelzorg’ beantwoord je enkele vragen. Daarna krijg je een persoonlijk stappenplan en praktische tips over hoe je de hulp en zorg regelt. Link: 

https://www.cz.nl/zorgadvies/zorg-regelen/hulpwijzer/logeeropvang?utm_source=cznl_google-ads&utm_medium=cpc&utm_campaign=cznl_dg_zg_hw&gclid=Cj0KCQjw6uT4BRD5ARIsADwJQ19er8bm3_Wr6iaB48aphmYuVevHO2asWcpjKlSlcNRg5ZralrsmcygaApgcEALw_wcB

- Tekst inklappen
Hulp van de gemeente
Hulp van de gemeente

Wanneer jouw kind ernstig ziek is, kun je bij je gemeente terecht voor hulp vanuit de Wmo of via toegang tot jeugdhulp.  In veel gemeenten is een Wmo-loket, een (sociaal) wijkteam en/of een jeugdteam. Daar kan je terecht met vragen over ondersteuning. Samen met ouders kijkt de gemeente naar wat een gezin nodig heeft. En hoe ouders dat kunnen regelen.

https://www.informatielangdurigezorg.nl/onderwerpen/h/hulp-en-zorg-regelen/hulp-van-de-gemeente

- Tekst inklappen
Informatie en vragen rond respijtzorg in jullie buurt
Informatie en vragen rond respijtzorg in jullie buurt

Via de website 'zorg in uw buurt' kun je de adressen vinden voor vakantie en logeren (respijtzorg) in jullie omgeving.

Website: https://www.kinderpalliatief.nl/zorg-in-uw-buurt (selecteer ‘vakanties & logeren’) 

De coördinator van het Netwerk Integrale Kindzorg in jullie regio helpt je tevens graag verder bij vragen en met informatie rond respijtzorg en vakantieopvang.

- Tekst inklappen
Logeeropvang voor jeugd
Logeeropvang voor jeugd

Is jouw kind ernstig ziek en heeft hij/zij veel zorg en aandacht van je nodig? En heb jij - of de rest van je gezin - soms rust nodig? Dan is logeeropvang voor jouw kind misschien een oplossing. In een logeerhuis logeren kinderen een paar dagen. De kinderen hebben gedragsproblemen, een ziekte of een beperking.

Hulpverleners nemen een tijdje de zorg van jouw kind over. Bijvoorbeeld 2 dagen per week. Of tijdens je vakantie. Logeeropvang is meestal in het weekend, maar soms ook doordeweeks of in vakanties.

Link: https://www.informatielangdurigezorg.nl/onderwerpen/z/zorg-voor-jeugd/logeeropvang-voor-jeugd

- Tekst inklappen
MEE mantelzorg
MEE mantelzorg

Zorgen voor een kind dat hulp nodig heeft door een beperking, aandoening of ziekte is vaak vanzelfsprekend. Toch kan het ook soms lastig zijn. Hoe combineer je de zorg met school, studie of werk. Hoe houd je ook tijd over voor jezelf? Hoe voorkom je dat je overbelast raakt? MEE Mantelzorg zet haar expertise en jarenlange ervaring in om mantelzorgers en professionals te ondersteunen. Kijk op meemantelzorg.nl voor meer informatie of vul het contactformulier in voor vragen en opmerkingen.

Link: https://www.meemantelzorg.nl/contact/

- Tekst inklappen
12