Voor wie is NIK

Welke gezinnen kunnen er bij NIK Zuidoost terecht?

Het NIK is een netwerk waarin (zorg)professionals de krachten hebben gebundeld om er te zijn voor kinderen (en hun gezinnen) met:

  • een levensduur-verkortende of levensbedreigende aandoening; 
  • een langdurige somatische aandoening; 
  • een complexe hulpvraag; 
  • behoefte aan multidisciplinaire zorg. 

We willen er heel graag zijn om mee te denken in de complexiteit die er komt kijken bij de zorg voor deze kinderen. Vaak is deze zorg ook langdurig en vraagt veel van gezinnen. Wij bundelen de krachten van alle verschillende disciplines die betrokken zijn bij de zorg en zoeken daarin ook de verbinding met elkaar! Hierbij houden we niet alleen oog voor de medische aspecten die zo enorm belangrijk zijn, maar we kijken ook naar de psychologische, sociale (vrienden en familie), pedagogische (opvoeding en onderwijs) en spirituele aspecten van de aandoening van je kind en de gevolgen daarvan op jouw gezin.

Wat heeft jouw gezin nodig om weer in zijn kracht te komen staan? NIK Zuidoost ondersteunt jullie hier graag bij! 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
We zijn er als je vragen hebt die je niet in je omgeving kunt stellen of als jij je verhaal wilt delen. We zijn er als jij je zorgen maakt of dingen niet gaan zoals je wilt. Ook als je het lastig vindt om de juiste zorg voor je kind te regelen of af te stemmen met de (zorg)professionals om je heen. Of misschien vraag jij je af hoe jouw kind en gezin (weer) zo gewoon mogelijk kunnen leven en meedoen, zoals naar school gaan of sporten. Wil je weten waarmee wij jouw kind en jouw gezin precies kunnen helpen? Bekijk dan de pagina ‘Wat biedt NIK’.

NIK Zuidoost is er ook voor professionals
We zijn er ook voor professionals die betrokken zijn bij een gezin met een kind die intensieve e/o kinderpalliatieve zorg nodig heeft. We helpen je bij vragen die buiten je expertisegebied vallen of als je tips en advies wilt van andere professionals. We kunnen met je sparren over mogelijkheden in de zorg, over (zorg)organisaties die het gezin kunnen ondersteunen en over regelingen en loketten. Het NIK denkt met je mee zodat jij het gezin zo goed mogelijk kan ondersteunen. Er is ruimte om je vraag als professional individueel te stellen óf samen met het gezin waar je de zorg voor hebt.

NIK Zuidoost is een van de zeven regionale netwerken, die gezamenlijk een landelijke dekking hebben.