School & Opvang

De ontwikkeling van jouw kind vergt meer aandacht van een kinderdagverblijf of school dan een reguliere situatie. Er kan een hoop bij komen kijken om jouw kind op de juiste manier te ondersteunen in een dagverblijf en/of op school. Een vertrouwde plek vinden, waar jouw kind veilig is en zich prettig voelt, is daardoor niet altijd gemakkelijk. Een school wil graag veel informatie van jou om goed in te kunnen schatten wat ze voor jouw kind kunnen betekenen en wat er eventueel aan extra begeleiding nodig is. Dit kost tijd. Daarom hebben wij op deze pagina belangrijke informatie over het regelen van onderwijs en opvang voor zieke kinderen op een rij gezet. 

“Het is steeds zoeken naar de juiste balans tussen beschermen en zelf laten ontdekken.”

Vervoer naar school en dagbesteding
Vervoer naar school en dagbesteding

Kan jouw kind niet alleen met het openbaar vervoer naar school omdat hij of zij een ziekte of beperking heeft? Dan regelt de gemeente misschien vervoer. Dit heet leerlingenvervoer. Voor meer informatie over de voorwaarden en hoe je het kunt regelen, kijk op de website van de Rijksoverheid.

Link: www.regelhulp.nl


Ook op de website van (Sch)ouders vind je handige informatie over leerlingenvervoer:

Link: https://schouders.nl/kennis-informatie/kennisbank/zelfstandig-leven/vervoer-v1#leerlingvervoer


Daarnaast biedt de hulpwijzer van zorgverzekeraar CZ hulp bij het regelen van vervoer: https://www.cz.nl/zorgadvies/zorg-regelen/hulpwijzer/vervoer

 

Op de website van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) staan de bedragen voor leerlingenvervoer vermeld.

https://vng.nl/rubrieken/onderwerpen/leerlingenvervoer

- Tekst inklappen
1234