Tips

Op deze pagina vind je tips door ouders en experts opgesteld over verschillende aspecten van zorg en werken en alles wat ermee te maken heeft om als gezin een gezonde balans te vinden.

Eerste fase: kortdurend en langdurend zorgverlof
Eerste fase: kortdurend en langdurend zorgverlof

Als jullie kind ziek is geworden, kun je als ouder kortdurend zorgverlof opnemen. Lees hier hoe.

- Tekst inklappen
Blijven werken of fulltime zorgen?
Blijven werken of fulltime zorgen?

Je bent misschien geneigd om je werk op te geven om voor uw zieke kind te gaan zorgen. Dit kan erg moeilijk zijn. Je moet vaak al best veel inleveren door de zorg voor je zieke kind en dan ook nog je baan opgeven is een grote stap. Voor sommige ouders geeft werken juist afleiding en de mogelijkheid tot contact met collega’s. Je hebt een verhaal bij thuiskomst, het maakt dat je je nuttig voelt en dwingt je tot een dagritme. Overdenk de voor- en nadelen van stoppen met werken goed. Bespreek dit ook met je partner en eventueel met een medisch maatschappelijk werker of pedagogisch medewerker van het ziekenhuis. Zo voorkom je dat je alleen op emotionele gronden een besluit gaat nemen, waarvan je later misschien spijt krijgt.

- Tekst inklappen
Flexibele werkdagen
Flexibele werkdagen

Als het je niet lukt om altijd beschikbaar te zijn op je werkdagen zijn er verschillende opties die je met jouw werkgever kunt bespreken. Het is fijn om een goed contact te hebben met jouw werkgever en daar ook in te investeren:

  • Vraag of je flexibel kunt werken.
  • Bespreek of je vervangend werk kunt doen. Hiermee laat je zien dat je bereid bent om mee te denken over een oplossing. Benadruk de wederzijdse belangen hierin.
  • Bied aan om thuis te werken en registreer de gewerkte uren.
  • Bespreek of het mogelijk is om zorgverlof op te nemen (kijk na hoe dit in jouw organisatie/CAO geregeld is).
- Tekst inklappen
Tijdelijk (gedeeltelijk) stoppen met werken
Tijdelijk (gedeeltelijk) stoppen met werken

Het kan ook zijn dat je tijdelijk niet of niet volledig kunt werken. In die situatie zijn de volgende tips goed om in overweging te nemen: 

  • Kijk in je CAO of bedrijfsregeling na wat de afspraken zijn met betrekking tot ziekte en verzuim. Of vraag dit zo nodig na bij iemand van de ondernemingsraad of de medezeggenschapsraad.
  • Het is goed om minimaal één keer per week contact te hebben met je leidinggevende. Doe dit het liefst op een afgesproken tijdstip.
  • Geef jouw werkgever voldoende informatie over de aandoening van jouw kind en het eventuele behandelplan. Neem gegevens mee (brief van de arts, een behandelschema) en laat dit zo nodig kopiëren voor het personeelsdossier. Door hierin openheid te tonen kweek je goodwill, medewerking en support. Dan kan er rekening gehouden worden met de nieuwe omstandigheden en kunnen er afspraken gemaakt worden.
  • Het medisch maatschappelijk werk in het ziekenhuis kan je helpen om een gesprek met jouw werkgever voor te bereiden of namens jou contact opnemen met de werkgever.
- Tekst inklappen